Inmiddels zijn we behoorlijk aan het wennen, vooral aan de warmte en cultuur.

Vrijdag heeft Petra een gesprek gehad met Jeanette Richardson nationaal coördinator mensenhandel Aruba. Zij is ook hoofd van het Centrum Mensenhandel Mensenarbeid Aruba. Op dit moment zijn ze druk met het lanceren van filmpjes om mensen wakker te schudden en allert te maken wat er gaande is op Aruba qua mensenhandel. Er is ook contact met het rode kruis die een uitgifte punt en plek hebben in San Nicolas waar vrouwen met vergunning in de clubs sexwerk doen. De persoon die hierover gaat spreek ik volgende week om ook eens mee te kijken daar en vrouwen te ontmoeten.

Daarnaast hebben ze een speciaal 24 uurs telefoonnummer waar mensen in nood heen kunnen bellen. Er kan dan eventueel opvang geregeld worden via rode kruis noodopvang wat sinds kort weer open is. Daarnaast komen deze mensen in een traject van het CMMA om verder te bekijken wat nodig is. Dit moet nog helemaal vorm gegeven worden op medisch, psychisch en juridisch gebied.

Ook wat betreft vrouwen die willen uitstappen is er een soort vrouwenopvang waar zij eventueel geplaatst kunnen worden mits hun veiligheid niet in geding is. Als zij verslaafd zijn kunnen ze eerst detoxen in verslavingsopvang.

Al met al zijn dit al mooie dingen waarmee gestart is. Ze hebben gevraagd of ik hierin mee wil denken en opzetten van prostitutie hulpverlening.

Daarnaast zijn ze bezig met bouwen van een shelter die binnenkort voor de helft klaar is (bestaande bouw) en de uitbouw pas volgend jaar, hier kunnen ook gezinnen in opgevangen worden.

Raul en ik willen samen ook de gebieden bezoeken waar ‘s avonds illegale prostitutie plaats vindt.

Recommended Posts