Afgelopen weken op bezoek geweest bij tienermoederopvang op Aruba mooi gesprek gehad over samenwerking met de directrice Renate, ook veel informatie gekregen.

Ook op bezoek geweest en rondleiding gehad bij de opvang voor vrouwen die slachtoffer zijn van huiselijk geweld. Waar ok ambulante hulp wordt geboden. Mooie locatie en Silvia Maduro heeft mij rond geleid en ik heb haar uit gebreid gesproken. Er is veel mogelijk gelukkig op gebied van zorg.

Deze week zijn Raul en ik in gesprek met het CEDE, deze organisatie verdeeld geld van fondsen voor financiële ondersteuning ! Dit gesprek was zeer verhelderend over hoe een en ander geregeld is op Aruba. Wat de overheid bekostigt en waar stichtingen geld voor ontvangen. Hij gaf aan dat onze stichting uniek is maar omdat we in Nederland gevestigd zijn kunnen ze ons geen ondersteuning geven helaas.

Vandaag heb ik een overleg gehad voor samenwerking met het rode kruis Aruba. Zij zijn sinds 2020 al actief in San Nicolás waar de “geregistreerde” prostitutie is. Ze hebben daar ook een kantoortje waar 1 x per maand de vrouwen een pakje kunnen ophalen met oa maandverband en andere benodigdheden. Daarnaast delen ze ook soep uit, bieden luisterend oor. Dit is allemaal in opstartende fase en ze zijn blij met mijn input en ervaring vanuit Terwille. Hier gaan we komende weken mee aan de slag.

De vrouwen die geholpen willen worden kunnen in eerste instantie bij rode kruis terecht voor ongeveer 6 maanden, wat daarna gebeurt moeten ze nog verder uitwerken dit is ook mooi om samen met hun naar te kijken.

Volgende week maandag, 18 oktober 2021, is het Nationale Dag tegen de Mensenhandel. Wij gaan deelnemen aan de ‘Silent Walk’ die dit jaar wordt georganiseerd, waarbij de deelnemers in een lange rij achter elkaar lopen zonder een woord te zeggen. Hiermee wordt benadrukt dat slachtoffers van mensenhandel vaak monddood worden gemaakt door hun mensenhandelaar. Na afloop van de ‘Silent Walk’ is een korte ceremonie in aanwezigheid van de Minister President en de Minister van Justitie, waarbij aandacht wordt gegeven aan de derde fase van de bewustwordingscampagne ‘Habri bo wowo’.

fundamenten bouwen op Aruba

Recommended Posts