Ik ontmoet haar achter een van de hekken in SAN Nicolas, ze vraagt waarom ben jij geïnteresseerd in mij ? Ik vertel haar over het werk wat ik deed in Nederland en dat ik dat nu ook in Aruba doe. Sexwerkers helpen waar nodig, luisteren naar hun verhaal, geven van informatie, vertellen wat hun rechten zijn. Zodat ze zich gezien voelen. Ze antwoord dat ze nog nooit zo iemand ontmoet heeft vindt het heel bijzonder. We wisselen telefoonnummers uit en we zien elkaar nog een paar keer en bouwen contact op. Daarna zie ik haar weken niet meer.
Opeens zondag appt ze mij voor het eerst, ken je me nog ?
Zeker weet ik wie je bent. Ze is een intelligente vrouw heeft drie kinderen in Colombia en ze vraagt om hulp. Ze kan niet terug naar Colombia want haar ex-vriend komt vrij uit de gevangenis en wil haar ombrengen. Ze vreest voor haar leven. Ze is al weg uit SAN Nicolas en heeft een plek gevonden elders op Aruba.

Ze vertelt dat ze uitgebuit werd en wilde niet meer werken in de prostitutie, ik vertel haar dat ik iemand weet die haar kan helpen van immigratie. Ze wil geen aangifte doen want de man waar ze werkte heeft veel macht op Aruba. Ze is bang dat hij haar wat kan doen als hij erachter komt.
We gaan samen naar de afspraak, ik haal haar op.
5 uur later zijn we weer buiten er zijn wat mogelijkheden voor haar die worden nu onderzocht. Ze is heel blij en zegt : ik had nooit gedacht dat iemand uit Nederland mij zou helpen …….
Daar doe je het voor, er zijn veel vrouwen in deze situatie het kost tijd en vertrouwen opbouwen maar af en toe kun je iemand echt helpen opnieuw te beginnen !

Recommended Posts