Wij zijn Raul en Petra Kock en wij hebben een jaar  op Aruba gewoond. Raul is geboren op Aruba en Petra in Groningen. Wij zijn op  in september 2021 naar Aruba verhuisd voor minimaal een jaar omdat ons huis noodgedwongen gesloopt wordt vanwege aardbevingsschade. Hierdoor hadden en we besloten om een jaar op missie naar Aruba te gaan.

In Februari 2021  zijn wij op Aruba geweest vanwege familie omstandigheden en hebben daar toen veel nood gezien. We zijn gaan onderzoeken en mailen en hebben gesprekken gevoerd met instanties en diverse mensen willen nu graag gaan werken op Aruba in de strijd tegen mensenhandel. Petra deed dit werk ook in Groningen en omgeving voor Terwille en het leger des Heils en op Aruba willen ze graag advies en hulp bij het opzetten van hulp aan slachtoffers van mensenhandel, waar Petra bij gaat helpen.

Voor vrouwen die in prostitutie werken en/of verslaafd zijn is op dit moment weinig tot niks geregeld aan hulpverlening op Aruba. Daarom starten we eerst in een project in samenwerking met het CMMA (centrum voor mensenhandel mensenarbeid Aruba) die op dit moment al een campagne gestart zijn: https://habribowowo.com.

Inmiddels zijn wij terug in Nederland, er is een prachtige basis gelegd in SAN Nicolas voor hulp aan vrouwen, daklozen en gezinnen. Het werk wat Petra doet wordt overgenomen door lokale mensen dus de hulp wordt doorgezet wat geweldig is!
Wij blijven dit vanuit Stedum ook ondersteunen dmv giften maar ook met bijvoorbeeld on line gesprekken. 

U steun blijft nodig daarom hebben wij :  Huntu Ku Nos   wat betekent:   “samen met ons” opgerichtDaarnaast werken we samen met :

https://ywamaruba.com/lasala/

aan een project voor een huiskamer voor de vrouwen ! Klik op de site naam voor meer informatie. 

Raul & Petra Kock op Aruba